lauantai 2. kesäkuuta 2012

Shame on Me if You Fool Me Twice

Tiedättekö sitä tunnetta joka jää, kun olet onnellisesti astunut uuteen työsuhteeseen. Sinulle on luvattu jos ei nyt kuuta taivaalta niin ainakin tiettyjä henkilöstöetuja, niitä jotka kuuluvat muillekin ja kuuluvat oikeastaan tälle vuosituhannelle (nythän eletään jo kuitenkin vuotta 2012, eikö niin? Vai onko joku onnistunut pissamaan meitä linssiin tässäkin asiassa?). On uutta office-konseptia, on etätyösopimukset ja on smart phonet paitsi meillä, jotka olemme joutuneet tyytymään dumbass-luureihin. Niistähän olettekin jo saaneet lukea. OMG Oy:ssa se voitonriemuinen tunne jonka saimme uuden työsopimuksen allekirjoitettuamme alkoi murenemaan hyvin pian ensimmäisen oikean työpäivämme jälkeen, eikä loppua maton jalkojen altavedolle näytä tulevan.

Noh, rekrytointivaiheessa OMG:n henkilöstöhallinnon jamppa oli innokas kertomaan meille henkilöstöeduista, yksi niistä taksikuljetus kotiin firman piikkiin mikäli työntekijää vaadittiin tekemään ylitöitä kiireaikoina. Me reppanat hyväuskoiset uudet hölmöt käytimme tätä henkilöstöetua. Sovimme asiasta etukäteen esimiehemme kanssa kuten asiaan kuului, esimies hyväksyi ja taksi tilattiin. How really silly of us. Laskuhan siitä taksimatkasta tuli, jonka jälkeen meidät uudet reppanat kutsuttiin herra Laumanjohtajan juttusille ja meitä huomautettiin siitä, että taksikuljetus maksaa. Ihan oikeata rahaa. Euroja. Voitteko kuvitella? Herra Laumanjohtaja huomautti, että jos seuraavan kerran voisimme tarkistaa asian hänen kanssaan ensin. Niinhän me olimme tehneet, kaivelimme sähköpostiamme ja sieltä kaikki löytyi; sekä herran ylityöpyyntö, kysymyksemme taksinkäytöstä että herra Laumanjohtajan kuittaus ok, homma selvä. Hänen pointtinsa kuitenkin oli, että jos voisimme kuitenkin seuraavan kerran tarkistaa ensin häneltä onko se ok. Koska taksin käyttö on kallista. Se maksaa. Rahaa. WTF?

Voisi jo kuvitella että tässä kaikki mutta ei. OMG:lla ei jätetä asioita tähän. Ei tietenkään. Miksi tehdä asioista vaikeita jos niistä voi tehdä naurettavia?! Seuraavan kerran kun ylityöpyyntö tuli, ehdotimme herra Laumanjohtajalle, että voisimme tehdä extratunnit kotona, koska etätyösopimus oli olemassa ja ennenkaikkea säästäisimme taksikuluissa jos emme jäisi lojumaan toimistolle iltamyöhään. Loistava idea myös Laumanjohtajan mielestä, kunnes... You're not even gonna believe this. Herra Laumanjohtaja keksii, että soitonsiirto lankapuhelimesta kotitoimiston kännykkään maksaa. Siis maksaa rahaa. Ei osannut selittää miksi mutta lupasi tutkia asiaa ja selvittää mistä extrakulut johtuivat. OMFG. You can kiss my arse.

Huikkasimme herralle hauskat illat niinkin äärimmäisen tärkeän asian tutkimisen kanssa - hyvä että hän osaa pitää itsensä työllistettyä - ja adios, ja lähdimme etätöihin. Maltamme tuskin odottaa mitä huominen tuo tullessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti